Magyar Önkormányzatok Foci Kupája - Nyugat

Magyar Önkormányzatok Foci Kupája - Nyugat
Időpont: 2014. december 6. 9:00
Helyszín: Budapest, Fáy utcai Vasas Sporttelep
Résztvevők:

Budapest Főváros (házigazda)

Budapest - XI. kerület

Budapest - XII. kerület

Budapest - XXII. kerület

Balatonfüred

Biatorbágy

Bicske

Budaörs

Dunaújváros

Esztergom

Győr

Kaposvár

Komárom

Körmend

Marcali

Paks

Sopron

Százhalombatta

Szekszárd

Szentendre

Székesfehérvár

Szombathely

Tatabánya

Várpalota 

Magyar Önkormányzatok Foci Kupája - Nyugat

Foci és jótékonyság a Magyar Önkormányzatok Foci Kupájának nyugati fordulójában

Egy autónyi, közel száz mikulás napi ajándékkal kedveskedtek a Magyar Önkormányzatok Foci Kupáján résztvevő csapatok a Tűzoltó utcai kórházban ápolt daganatos és leukémiás gyerekeknek, amelyeket az ünnepélyes eredményhirdetést követően Szalay Gergő, a rendezvényt szervező PromoSport Kft. ügyvezetője adott át az Őrzők Közhasznú Alapítvány képviselőjének.

A 24 csapatos tornát, amelyet a fővédnöki tisztet betöltő Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára nyitott meg, Százhalombatta önkormányzatának kispályás együttese nyerte meg, amely a döntőben 2-1-re győzött a dunaújvárosiak ellen. A győztesek vihették haza „Battára” azt a díszes serleget, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter ajánlott fel az aranyérmes önkormányzati „válogatottnak.” Az elmúlt hétvégi eseményen a nyugati országrészt képviselő együttesek mérték össze a tudásukat.

„Gratulálok a PromoSport Kft.-nek, hogy elvállalta a Magyar Önkormányzatok Foci Kupájának megrendezését, amelyet hagyományos eseménnyé szeretne kiterjeszteni. Örömteli dolog, hogy az önkormányzatok és a hozzájuk kapcsolódó intézmények dolgozói a szabadidejük egy részét a sportolással töltik, és a mostani rendezvényen csapatokat alkotva tesznek tanúbizonyságot arról, hogy a sport az egészség és a munkaképesség megőrzésének az egyik leghatékonyabb eszköze.” – hangsúlyozta Pogácsás Tibor a résztvevőket köszöntő megnyitó beszédében.

„Köszönettel tartozunk minden csapatnak, de különösképpen azoknak, akik Mikulás napján kora reggel távoli településekről indultak el a Fáy utcai Sportközpontba, hogy elfogadták a meghívásunkat és mindent elkövettek azért, hogy az önkormányzatukat eredményesen képviselhessék. A látottak alapján igazolódni látszik, hogy a szabadidős sportrendezvények a közösségépítés és a sportbaráti kapcsolatteremtés kiváló eszközei, emellett pedig kikapcsolódást és közös élményeket is jelentenek” – hangsúlyozta Szalay Gergő ügyvezető, aki a támogatóknak, köztük az első számú partner E.ON Energiakereskedelmi Kft.-nek is köszönetét fejezte ki.

A torna szereplői között több olyan, jelenleg már amatőr sportember is feltűnt, akik korábban hivatásos sportolóként szereztek hírnevet maguknak. A vízilabdázó olimpiai bajnok Székely Bulcsú (38) Budaörs, a korábbi motorcsónak világbajnok Cserni Béla (44) Dunaújváros, az egykori magyar labdarúgó válogatott Hajszán Gyula (53) és Korsós Attila (42) pedig Győr városának csapatát erősítette.

A Magyar Önkormányzatok Foci Kupája jövő márciusban a keleti országrész önkormányzati csapatainak versengésével folytatódik.

Focipremier és Mikulás-napi jótékonysági akció
December 6-án mutatkozik be a Magyar Önkormányzatok Foci Kupája

Egy érdekes premierre és ahhoz kapcsolódóan daganatos és leukémiás beteg gyermekek Mikulás-napi megajándékozására készül a PromoSport Kft. december 6-án, szombaton, a Magyar Önkormányzatok Foci Kupájának napján.

„Számos sikerrel zárult kezdeményezésünk után most az ország legnagyobb településeit képviselő önkormányzati amatőr csapatok focitornájával szeretnénk bizonyítani, és hagyományt teremteni. Tekintettel a benevezettek magas létszámára, Mikulás napján először a nyugati országrész „válogatottjai” mérkőznek meg egymással, aztán jövő márciusban a keleti „oldal” csapatai következnek. A Magyar Önkormányzatok Foci Kupájának záróakkordjaként 2015-ben Szuperdöntőre kerül sor, amelynek keretében a két torna győztese méri össze az erejét kispályás labdarúgásban. Az eseménysorozat fővédnöki tisztét Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára tölti be, kiemelt főtámogatóként és társzervezőként pedig az E.ON Energiakereskedelmi Kft. segítségére számíthatunk” – hangsúlyozta Szalay Gergő, a PromoSport Kft. ügyvezetője, az újszerű esemény főszerezője.

A december 6-i tornán 24 település képviselteti magát az amatőr focistáival. Ezek között találhatóak nagyvárosok, mint például Győr, Székesfehérvár, Sopron és Szombathely, de kisebbek is, ahogy Bicske, Százhalombatta vagy éppen Budaörs, és ott lesz három „nyugat-budapesti” kerület is a pályán. A versenykiírás legfontosabb pontjai a részvétel lehetőségeit szabályozzák. Nevezni csak olyan focistákat lehet, akik az önkormányzat, vagy az annak tulajdonában álló vállalkozások alkalmazottai, illetve az újonnan megválasztott képviselő testületek tagjai. A túlerő kialakulását pedig a kiírásnak az a passzusa akadályozhatja meg, miszerint az idén a 23. életévüket már betöltött, vagy azt december 31-ig betöltő játékosoknál fiatalabbak legfeljebb szurkolók lehetnek ezen a tornán. És az is kizárt, hogy nemzeti bajnokságokban, a megyei I. és II. osztályban, illetve a futsal1 és 2 vetélkedésekben résztvevők a csapatokba kerüljenek.

A Magyar Önkormányzatok Foci Kupája nem zárul le az ünnepélyes eredményhirdetéssel. A kikapcsolódást és a közös élményt nyújtó mérkőzéseket követően Mikulás-nap alkalmából jótékonysági akcióra is sor kerül, amelynek keretében a tornán résztvevő önkormányzatok ajándékcsomagjait adják át az Őrzők Közhasznú Alapítvány – a Tűzoltó utcai Daganatos és Leukémiás Gyermekekért számára.

Magyar Önkormányzatok Foci Kupája - Nyugat
Időpont: 2014. december 6. 9:00
Helyszín: Budapest, Fáy utcai Vasas Sporttelep
Résztvevők:

Budapest Főváros (házigazda)

Budapest - XI. kerület

Budapest - XII. kerület

Budapest - XXII. kerület

Balatonfüred

Biatorbágy

Bicske

Budaörs

Dunaújváros

Esztergom

Győr

Kaposvár

Komárom

Körmend

Marcali

Paks

Sopron

Százhalombatta

Szekszárd

Szentendre

Székesfehérvár

Szombathely

Tatabánya

Várpalota 

Eredmények

I. Százhalombatta

II. Dunaújváros

III. Győr

III. Komárom