Megyei Jogú Városok I. Foci Tornája

Megyei Jogú Városok I. Foci Tornája
Időpont: 2011. szeptember 10. 9:00
Helyszín: Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ

Megyei Jogú Városok I. Foci Tornája

Szeptember 10-én 9.30 órától a csoportmérkőzésekkel kezdődik és a délután 15.00 órára tervezett döntővel zárul a Megyei Jogú Városok I. Foci Tornája, amelyen az érintett települések köztisztviselői és közalkalmazottai mérik össze tudásukat. Az előkészületeket koordináló és a lebonyolításra vállalkozó PromoSport Kft. már a rajt előtt sikerként könyvelheti el, hogy a meghívását kivétel nélkül mind a 23 megyei jogú város elfogadta, így a kispályás foci tornán – a keretszámot kitöltve - a sportág 230 lelkes híve lép pályára az elismerten jó feltételeket biztosító Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központban. Büszkeségre adhat okot, hogy a torna egyik legfontosabb üzenetét megtestesítve szinte minden csapat a polgármesterét, vagy az egyik alpolgármesterét, más együttesek pedig a város jegyzőjét is benevezték, és nehéz számba venni, hogy hány képviselő öltözik majd focimezbe!

Az előkészületek már tavaly elkezdődtek és a fővédnöki tisztet betöltő Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének sportkedvelő elnöke is már 2010 decemberében elfogadta a PromoSport felkérését, amely a három egymást követő évben sikerre vitt Budapesti Kerületek Foci Tornájának forgatókönyvére alapozva készítette el a szeptember 10-i mérkőzéssorozat kiírását. A részvétel legfontosabb kritériuma az, hogy igazolt focisták csak szurkolók lehetnek Angyalföldön (alig néhány száz méterre a Vasas Stadionjától…), de a csapatok verbuválásánál azt is figyelembe kellett venni, hogy a város képviselője ezúttal csak az lehet, aki idén már betöltötte, vagy az év végéig betölti a 25. életévét.

A torna négy pályán és így négy ágon körmérkőzéses rendszerben a csoportmérkőzésekkel kezdődik el. Minden csoportból az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé, és ezzel megkezdődik a foci torna egyenes kieséses szakasza. A két elődöntő győztese vív majd meg a tornagyőzelemért, a vesztesek pedig a „bronzmeccsen” vigasztalódhatnak. Premierről lévén szó, megjósolhatatlan, hogy melyik csapat lesz az első kiírás bajnoka, de még arra sem lehet tippelni, hogy a győztesnek járó serleg a keleti vagy a nyugati országrészbe kerül-e..

ÖSSZEFOGLALÓ

Miskolci siker és 213 gól a Megyei Jogú Városok I. Foci Tornáján

„A Nyitott Kapuk Városa” a település jelmondatára rácáfolva egyetlen gólnyi különbséggel jobbnak bizonyult „A Királynék Városánál”, azaz a Megyei Jogú Városok I. Foci Tornáját Miskolc önkormányzati csapata nyerte, miután a büntető párbajjal zárult döntőben 3:2 arányban jobbnak bizonyult Veszprém „válogatottjánál”, harmadik helyezést Nagykanizsa városának csapata érte el.

Az Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központban lebonyolított egynapos kispályás villámtornán, amelynek megszervezésére a PromoSport Kft. vállalkozott, mind a 23 megyei jogú város önkormányzata képviseltette magát, és ez azt jelenti, hogy a jövő évi hasonló sporteseményen a mezőny már nem lehet népesebb. A pályára lépett amatőr focibarátok – köztük önkormányzati vezetők – közül összesen 94-en iratkoztak fel a góllövő listára, és nekik köszönhetően 213 gól esett. A „gólkirályi” címet tíz találattal Óvádi Péter veszprémi képviselő érdemelte ki, csapattársát Porga Gyula polgármestert pedig a torna legjobb kapusának választotta meg a játékvezetőkből és a szervezőkből alakult zsűri. Annak ellenére, hogy a legjobb nyolc közé a nyugati országrészt képviselő megyei jogú városok közül hét is bekerült (Veszprém, Nagykanizsa, Sopron, Szekszárd, Zalaegerszeg, Pécs és Székesfehérvár), a hagyományteremtő szándékkal meghirdetett esemény első győztesei és ezzel címvédői a miskolciak lettek.

Megyei Jogú Városok I. Foci Tornája
Időpont: 2011. szeptember 10. 9:00
Helyszín: Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ

Eredmények

Az eredmények feltöltése a weboldalra folyamatban van. A feltöltés elkészültéig kérjük, ide kattintva töltse le az eredményeket pdf formátumban!