Kormányhivatalok II. Foci Tornája

Kormányhivatalok II. Foci Tornája
Időpont: 2013. szeptember 14. 10:00
Helyszín: Budapest, Fáy utcai Vasas Sporttelep
Résztvevők:

Budapest Főváros Kormányhivatala

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Baranya Megyei Kormányhivatal

Békés Megyei Kormányhivatal

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Csongrád Megyei Kormányhivatal

Fejér Megyei Kormányhivatal

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

Heves Megyei Kormányhivatal

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal

Nógrád Megyei Kormányhivatal

Pest Megyei Kormányhivatal

Somogy Megyei Kormányhivatal

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Tolna Megyei Kormányhivatal

Vas Megyei Kormányhivatal

Veszprém Megyei Kormányhivatal

Zala Megyei Kormányhivatal

Kormányhivatalok II. Foci Tornája

Három kollekció éremért, négy pályán, ötös csoportokban…
A somogyiak érkeznek címvédőként a Kormányhivatalok 2. Foci Tornájára

Egy nap híján pontosan egy esztendővel a tavalyi premier után, szeptember 14-én, szombaton második alkalommal rendezi meg a PromoSport Kft. a Kormányhivatalok Foci Tornáját. A szabadidős sportesemény már a bemutatkozás napján megdönthetetlen részvételi rekordot állított fel azzal, hogy Vasas Fáy utcai sportközpontjában mind a 20 kormányhivatal képviseltette magát.

„Magasra került a mérce, de mint házigazdák, most is arra számítunk, hogy teljes lesz a létszám, és a tavalyi rekordot sikerül beállítani. A meghívottak számára 2013-ban könnyebbséget jelenthet, hogy a kormányhivatali „válogatottak” a hozzájuk tartozó járási hivatalok futballbarát alkalmazottait is számításba vehetik” – nyilatkozta Szalay Gergő, a PromoSport ügyvezetője, hozzátéve, hogy várhatóan idén is feltűnik majd a csapatokban néhány kitűnően futballozó hölgyjátékos.

A helyszín változatlan, és a forgatókönyv is a jól bevált tavalyi menetrendet követi szeptember 14-én. A három kollekció éremért, tehát az aranyakért, az ezüstökért és a bronzokért négy pályán ötös csoportokban kezdődnek majd a küzdelmek, a legjobb nyolc között pedig már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna. Címvédőként a Somogyi Kormányhivatal focistái érkeznek majd a Fáy utcába, és igyekeznek ismét eljutni az „arany-mérkőzésig”. Tavaly a szerencse is segítette az első bajnokot, miután a Bács-Kiskun megyeiek elleni döntő meccsükön csak a rendes játékidőt (2-2) követő büntetőpárbajban tudtak felülkerekedni, és akkor is csupán egyetlen gólnyi különbséggel…

A tavalyi kiírás annyiban is változatlan, hogy a csapatokban ezúttal is csak a 25 éven felüliek szerepelhetnek, és közülük is csak azok, akik az elmúlt három évben nem játszottak a nemzeti bajnokságokban, a megyei első osztályú küzdelmek mérkőzésein, de még a futsal1 és futsal2 kategóriák találkozóin sem léptek a pályára.

A Kormányhivatalok Foci Tornájának idén is Dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára a fővédnöke, aki már a tavalyi megnyitó beszédében is annak a véleményének adott hangot, hogy közeli és távolabbi munkatársai számára kikapcsolódást és feltöltődést, a szabadidő eltöltésének igen jó formáját jelentik az ilyen és ehhez hasonló sportesemények. Az államtitkár asszony szerepvállalása mellett mindenképpen szólni kell az esemény támogatóiról, az Emberi Erőforrások Minisztériumáról, az E.ON Hungáriáról és a Vodafone Magyarországról, amelyek hozzájárulása 2013-ban is a színvonalas lebonyolítás lehetőségét biztosította.

A címvédő somogyiak a Kormányhivatalok II. Foci Tornáján is jól szeretnének szerepelni

Szombaton reggel 10 órától második alkalommal rendezi meg a PromoSport Kft a Kormányhivatalok Foci Tornáját, amelyre címvédőként a somogyiak „válogatottja” érkezik a Fáy utcai Vasas Sportközpontba.

Hogyan emlékezik vissza a tavalyi premierre és a nehezen kiharcolt győzelemre? – kérdeztük a Somogyi Kormányhivatal együttesének csapatkapitányát, Dr Fehér Zoltánt, a hivatal igazgatóját és a főigazgató általános helyettesét.

- Természetesen a csapattársaimmal együtt nagyon büszkén, de azt sem felejtettük el, hogy a döntőben bizony csak a büntetőrúgó-párbajban tudtuk legyőzni a nagy vetélytárs Bács-Kiskun megyeiket. Az volt a legérdekesebb a dologban, hogy az első helyet eldöntő büntetőt a kapusunk rúgta be az ellenfél kapuvédőjének.

Reménykednek a duplázásban, tehát abban, hogy 2013-ban is elsők lesznek az egynapos tornán, amelynek fővédnöki tisztét idén is Dr. Szabó Erika, területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára tölti be?

- Szeretnénk jól szerepelni, és ha a szerencse is mellénk áll, talán az ismétlés is sikerülhet. A tavalyi tornán a döntőig egyetlen gólt se kaptunk, ezt a teljesítmény bizonyára nehéz lesz megismételni. Tavaly, ha éppen nem játszottunk, a győr-soproniakat figyeltem, és arra gondoltam, hogy velük meggyűlhetne a bajunk. Szerencsére nem ellenük kellett harcoltunk az „arany-meccsen”.

Változott a somogyi csapat összeállítása tavaly óta?

- Majdnem ugyanaz a társaság utazik majd Budapestre, amelyik a Kormányhivatalok tavalyi tornáján szerepelt. Győztes csapaton nem szokás változtatni. A gárda stabil, hetente egyszer magunk között edzőmeccset játszunk, és néha megyei tornákon is részt veszünk. Reméljük, hogy nem esős nap köszönt ránk, ugyanis a nedvessé vált műfüves pályán nehezebb a labdával bánni, arról nem is beszélve, hogy a gyengébb csapatok meglepetést okozhatnak.

Győr-Moson-Soproni siker a Kormányhivatalok II. Foci Tornáján

Játékosok és szervezők is nehéz helyzetbe kerültek az elmúlt szombaton megrendezett Kormányhivatalok Foci Tornáján, mert a második alkalommal meghirdetett szabadidős sportesemény kezdetén szakadó eső és időnként viharos szél nehezítette meg a dolgukat.
„Minden elismerésem a csapatoké és velük tartó kormánymegbízottaké és főigazgatóké, hiszen már a kora reggeli útra kelésükkor tudták, hogy mi vár rájuk a Fáy utcában. Csak kiváló sportembereknek nevezhetem azokat, akik így sem hátráltak meg, és a szokásosnál sokkal nehezebb körülmények dacára is vállalták a játékot. Még egyszer szeretném megköszönni a csapatkapitányoknak és a focistáknak, hogy a tavalyi premier után idén is teljes volt a létszám, tehát mind a húsz kormányhivatal képviseltette magát, és ennek köszönhetően most is 200-nál többen töltötték sportolással a szombatjukat.” – hangoztatta a rajt előtt Szalay Gergő, a PromoSport ügyvezetője, akinek az ötlete nyomán indult útjára a kormányhivatalok foci vetélkedője.

Az ünnepélyes megnyitón Jamniczky Zsolt, a kiemelt főtámogató E.ON Hungária vezérigazgató-helyettese a játékosokat biztató szavai után arra hívta fel a figyelmet, hogy a cége milyen új eszközökkel igyekszik megkönnyíteni legnagyobb fogyasztóinak a dolgát. Ez után Gilányi Attila, a szintén kiemelt főtámogató Vodafone Magyarország értékesítési vezetője pedig azt hangsúlyozta, hogy az ilyen, és ehhez hasonló sportesemények számukra is a kapcsolatteremtés lehetőségét biztosítják. A torna sikeres és színvonalas lebonyolításához az Emberi Erőforrások Minisztériuma is hozzájárult.

Címvédőként lépett pályára a somogyi „válogatott”, amelynek játékosaként Balogh Zsolt tavaly a gólkirálynak járó serleget is elvitte. Az idén is esélyesként induló együttes most kevésbé volt sikeres: a negyeddöntőben büntetőrúgásokkal maradt alul Szabolcs-Szatmár-Bereg csapatával szemben, mondhatni éppen úgy, ahogy a tavalyi döntőben győzni tudott. A döntőbe „focizta” viszont magát Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg lelkes gárdája, a „Nyugat- Kelet” összecsapáson előbbiek bizonyultak jobbnak, de úgy is igaz, hogy a küzdelmes fináléban utóbbiak csupán egyetlen kapott góljuk miatt szorultak a második helyre. A bronzmérkőzést a Vas Megyei Kormányhivatal nyerte 2-1-re a Jász-Nagykun-Szolnok elleni 2x10 perces mérkőzésen.

Ahogy az immár nyolc különféle hagyományos focieseményt rendező PromoSport Kft. amatőr foci tornáin lenni szokott, ezúttal is különdíjat vehetett át Béres Mihály (Heves Megyei Kormányhivatal) a gólkirály, és a játékvezetők valamint a szervezők alkotta zsűri döntésének – és persze az egész napos jó teljesítményének – köszönhetően a legjobb kapusnak megválasztott Skrapits Balázs, aki a torna-győztes együttesben szerepelt. A házigazdák a születésnaposokról sem feledkeztek meg: a Gere Tamás & Zsolt pincészet egy-egy palack nemes borát kapta Bakos Zsolt (42, Nógrád Megyei Kormányhivatal), valamint Marton János (33, Fejér Megyei Kormányhivatal).

Kormányhivatalok II. Foci Tornája
Időpont: 2013. szeptember 14. 10:00
Helyszín: Budapest, Fáy utcai Vasas Sporttelep
Résztvevők:

Budapest Főváros Kormányhivatala

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Baranya Megyei Kormányhivatal

Békés Megyei Kormányhivatal

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Csongrád Megyei Kormányhivatal

Fejér Megyei Kormányhivatal

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

Heves Megyei Kormányhivatal

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal

Nógrád Megyei Kormányhivatal

Pest Megyei Kormányhivatal

Somogy Megyei Kormányhivatal

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Tolna Megyei Kormányhivatal

Vas Megyei Kormányhivatal

Veszprém Megyei Kormányhivatal

Zala Megyei Kormányhivatal

Eredmények

CSOPORTBEOSZTÁS

A csoport

A1 Vas Megyei Kormányhivatal

A2 Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

A3 Zala Megyei Kormányhivatal

A4 Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

A5 Csongrád Megyei Kormányhivatal

B csoport

B1 Heves Megyei Kormányhivatal

B2 Békés Megyei Kormányhivatal

B3 Baranya Megyei Kormányhivatal

B4 Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

B5 Veszprém Megyei Kormányhivatal

C csoport

C1 Somogy Megyei Kormányhivatal

C2 Budapest Főváros Kormányhivatala

C3 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

C4 Pest Megyei Kormányhivatal

C5 Nógrád Megyei Kormányhivatal

D csoport

D1 Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal

D2 Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

D3 Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

D4 Tolna Megyei Kormányhivatal

D5 Fejér Megyei Kormányhivatal

 

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK

              Idő               1. pálya      Eredm.     2. pálya     Eredm.    3. pálya       Eredm.    4. pálya       Eredm.

1. 10:00 – 10:20        A1 – A2       8 – 0       B1 – B2       2 – 2       C1 – C2       5 – 0       D1 – D2       0 – 3

2. 10:25 – 10:45        A3 – A4       1 – 1       B3 – B4       0 – 1       C3 – C4       0 – 0       D3 – D4       3 – 0

3. 10:50 – 11:10        A1 – A5       1 – 2       B1 – B5       5 – 1       C1 – C5       0 – 0       D1 – D5       1 – 0

4. 11:15 – 11:35        A2 – A4       0 – 1       B2 – B4       2 – 0       C2 – C4       0 – 1       D2 – D4       0 – 0

5. 11:40 – 12:00        A3 – A5       1 – 2       B3 – B5       2 – 1       C3 – C5       3 – 0       D3 – D5       3 – 1

6. 12:05 – 12:25        A1 – A4       2 – 1       B1 – B4       1 – 2       C1 – C4       5 – 1       D1 – D4       2 – 3

7. 12:30 – 12:50        A2 – A3       0 – 6       B2 – B3       4 – 0       C2 – C3       0 – 1       D2 – D3       1 – 0

8. 12:55 – 13:15        A4 – A5       1 – 0       B4 – B5       2 – 0       C4 – C5       4 – 0       D4 – D5       1 – 4

9. 13:20 – 13:40        A1 – A3       0 – 0       B1 – B3       8 – 0       C1 – C3       0 – 0       D1 – D3       0 – 3

10. 13:45 – 14:05      A2 – A5       1 – 3       B2 – B5       3 – 0       C2 – C5       2 – 2       D2 – D5       1 – 0

 

NEGYEDDÖNTŐK

Csongrád Megyei Kormányhivatal – Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal                     0 - 0 (1 - 2) 

Somogy Megyei Kormányhivatal – Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal                     1 - 1 (2 - 3) 

Vas Megyei Kormányhivatal – Békés Megyei Kormányhivatal                                                      2 - 1  

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal – Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal    0 - 2 

 

ELŐDÖNTŐK

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal – Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal  0 - 2 

Vas Megyei Kormányhivatal  –  Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal                                  1 - 1 (2 - 3)

 

DÖNTŐK

 

1. helyért

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal – Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal    0 - 1

3. helyért

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal – Vas Megyei Kormányhivatal                               1 - 2