Ászmesterek Tenisz Tornája

Ászmesterek Tenisz Tornája
Időpont: 2012. november 24. 9:00
Helyszín: Budapest, Újbuda

Ászmesterek Tenisz Tornája

November 24-én Újbudán mutatkozik be az Ászmesterek Tenisz Tornája

Az ország legnagyobb településeinek és a budapesti kerületek önkormányzatainak, valamint a megyei közgyűlések vezetőinek és azok munkatársainak köréből kerülnek ki az I. Ászmester Tenisz Torna résztvevői, akik november 24-én az amatőr teniszbarátok sporteseményének a premierjén az Új-Budai Park Teniszklubban mérik össze a tudásukat. Szalay Gergő, a házigazda PromoSport Kft ügyvezetője legkevesebb 25 férfi, illetve 5 női páros részvételére számít, amelyek tagjai között ott lesz a salakos pályán Szita Károly, Kaposvár polgármestere, Pajna Zoltán Debrecen alpolgármestere, valamint több település, illetve budapesti kerület önkormányzatának alpolgármestere, és más fontos tisztet betöltő munkatársa.

Az önkormányzati, illetve a megyei közgyűlések vezetőinek hagyományteremtő szándékkal meghirdetett eseményén a fővédnöki tisztet Dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, társaként pedig Dr. Szűcs Lajos, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének, valamint a Magyar Tenisz Szövetségnek az elnöke tölti be. Aligha meglepő, hogy utóbbi – társadalmi szerepvállalásával magyarázhatóan is – ezúttal a versenyzés kihívásának is örömmel tesz eleget.

A november 24-én 9.30 órakor a csoportmérkőzésekkel kezdődő I. Ászmester Tenisztorna férfi résztvevői két kategóriában versengenek majd, az egyikben azok a kettősök, amelyeknek az összesített életkora meghaladja a 100 évet, a másikban pedig azok, akiknél ez a szám a száznál alacsonyabb. A selejtező mérkőzések után nem lesznek kiesők, csoportonként a két első helyezett a fő ágra kerül, a hátrább végzettek pedig a vigaszágon folytatják a küzdelmeket. A tenisztorna létrejöttéhez támogatóként járult hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Energy Hungary Zrt., a KÉSZ Holding Zrt., valamint a Vodafone Magyarország Zrt.

ÖSSZEFOGLALÓ

Szegedi női, illetve martfűi-szolnoki és budapesti férfi páros sikerek az I. Ászmester Tenisz Tornán
Egy női, illetve két férfi kategória mérkőzéseivel mutatkozott be az elmúlt szombaton az I. Ászmester Tenisz Torna, amelynek résztvevői az ország kisebb és nagyobb településeinek, illetve a budapesti kerületeknek az önkormányzati vezetői körül kerültek ki. Az Újbudai Park Tenisz klubban megrendezett amatőr versengés indulóit a megnyitón Dr. Szűcs Lajos, a Megyei Önkormányzatok Szövetségének és a Magyar Tenisz Szövetségnek az elnöke köszöntötte, hangsúlyozva, hogy az ilyen és ehhez hasonló versenyeken nem csupán a győztesek érezhetik magukat nyertesnek, mert a vesztesek is hasznosan és egészségesen töltik el a szabadidejüket, miközben a jól sikerült ütéseiknek – például egy igazi ásznak - még örvendezhetnek is. A megnyitót jelenlétével tisztelte meg Dr. Hoffmann Tamás, a tornának otthont adó kerület polgármestere is. 

A Dr. Szűcs Lajossal együtt fővédnöki szerepet vállaló Dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is szólt a lelkes teniszbarátokhoz, és megemlítette, hogy bár ő maga nem hódol a teniszsportnak, családjának tagjai közül többen is szép sikereket értek a vörös salakos pályákon. Elismeréssel beszélt arról, hogy az I. Ászmester Tenisz Tornát tető alá hozó PromoSport Kft. az idén más premierekkel is jeleskedett, így például a 20 csapatot felvonultató Kormányhivatalok I. Foci Tornájának, illetve a közigazgatási szférában tevékenykedő különféle intézmények közel 40 kispályás együttest pályára hívó hasonló eseményének a megszervezésével.

A megnyitón Szalay Gergő, a PromoSport ügyvezetője már most bejelentette, hogy jövőre, nem csak az önkormányzati vezetők meghívására készülnek az Ászmester Tenisz Torna előkészületeinek a során, hanem sokkal több induló fogadására felkészülve az állam- és közigazgatás, a kormány- és járási hivatalok vezetőinek is lehetőséget kívánnak teremteni ezen az eseményen.

Ami pedig a most lezajlott első „kiadást” illeti, a hölgyek versengéséből a Szegedet képviselő Hekáné Dr. Szondi Ildikó és Lehoczky Béláné alkotta kettős került ki győztesen. A férfiaknál a magasabb életkorú párosok kategóriájában Budapest Főváros Önkormányzatának párosa vitte el a pálmát, amelynek tagjai Jákfalvy Sándor és Maller Győző voltak. A fiatalabb kettősök versengéséből egy „vegyes-páros” került ki győztesen, amelynek egyik tagjaként Sági István Martfűről, Németh István személyében pedig a másik Szolnokról érkezett a tornára. Jákfalvyék a döntőben 6:3-ra nyertek, Ságiék pedig 6:2-re.

Ászmesterek Tenisz Tornája
Időpont: 2012. november 24. 9:00
Helyszín: Budapest, Újbuda

Eredmények

- NŐK: 

1. Hekáné Dr. Szondi Ildikó -. Lehoczky Béláné (Szeged)

2. Dr. Papp Csilla - Virág Krisztina (XIV. kerület)

3. Berényi Ildikó - Koscsóné Kolkopf Judit (Biatorbágy - VIII. kerület)

- FÉRFIAK -100 KATEGÓRIA:

1. Sági István - Németh István (Martfű - Szolnok)

2. Dr. Szűcs Lajos - Dr. Bohács Zsolt (Pest Megye – Szeged)

3. Balogh Gábor - Mihalovics Péter (Miniszterelnökség - Veszprém)

3. Szita Károly - Borhi Zsombor (Kaposvár)

FÉRFIAK -100 KATEGÓRIA VIGASZÁG:

1. Dr. Megyeri Gábor /AP/- Kun Attila (Szikszó)

2. Kustár Tamás - Kiss Péter (Nagykőrös)

3. Dr. Fredinandy István - Harrach Péter (XIV. kerület)

3. Dr. Dániel Károly - Csiki Gergely (XXIII. kerület)

FÉRFIAK +100 KATEGÓRIA:

1. Jákfalvy Sándor - Maller Győző (Budapest Főváros)

2. Pajna István - Szathmári Károly (Debrecen)

3. Miklós József - Nagy József (Pécs)

3. Halász István - Szabó Zoltán (Szigetszentmiklós)