Budapesti kerületek II. Focitornája

Budapesti kerületek II. Focitornája
Időpont: 2010. június 5. 9:00
Helyszín: 1037 Budapest, Kalap u. 1.

Budapesti kerületek II. Focitornája

Az eltérő lélekszámú és adottságú, így sokszor csak a maguk útját járó kerületek életében ritkán adódik olyan alkalom, amikor mind a 23 kerület és Budapest Főváros képviselői találkozhatnak egymással és egy hangulatos sportnap keretében összemérhetik az erejüket a Budapest minden táján népszerű kispályás labdarúgásban.

A 2010. június 5.-én sorra kerülő Budapesti Kerületek II. Foci Tornája éppen ezt a célt szolgálhatja, amelynek lebonyolítására a védnöki szerepet betöltő Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával a sok nagy hazai és nemzetközi sportesemény rendezésében közreműködő PromoSport Kft vállalkozott. A rendezvény fővédnöki szerepköreit Bús Balázs és Molnár Gyula Polgármester Urak töltik be. Az újdonságnak számító és hagyományteremtő szándékkal meghirdetett kispályás mérkőzéssorozat akkor lehet igazán sikeres és folytatásra méltó, ha minden kerület, de legalább is azok nagy többsége csapatot szervez magának és jelenlétével bizonyítja sportszeretetét.

A kerületi válogatottak ezen a tornán az önkormányzatok vezetői, a polgármesterek és az alpolgármesterek, a képviselőtestületek tagjai, emellett a hivatalok alkalmazottai, továbbá az önkormányzatok égisze alá tartozó szociális, oktatási, nevelési, egészségügyi és kulturális intézmények, valamint az okmányirodák dolgozói közül kerülhetnek ki.

A házigazda kerületnek és sportszervező partnerének az a közös célja, hogy a reggel 8 órakor kezdődő és várhatóan délután 6 órakor záruló sportesemény minden résztvevője jól érezze magát a sportszeretetét már sokszor bizonyító III. kerületben, és ez a nap valóban csak a sportról és a jó csapatszellemről, az egészséges életmódról és a sportszerűségről szóljon.

A házigazdák gondoskodnak arról is, hogy az országos média, az írott és az elektronikus sajtó az esemény súlyának megfelelően tudósítson a Budapesti Kerületek II. Foci Tornájáról. A sportesemény ennek köszönhetően kerülhet a figyelem központjába, ugyanakkor a maguk eszközeivel és partnereik bevonásával a kerületek is hozzájárulnak az esemény tudósításához. Bizonyára nagy visszhangra talál majd a kerületek és Budapest Főváros vezetőinek politikamentes, csak a sportról és a tapasztalatcseréről szóló találkozója, amelynek a keretét a futball torna adja meg.

ÖSSZEFOGLALÓ

Június 5-én, szombaton reggel fél 9-től rendezi meg a PromoSport Kft. a Budapesti Kerületek II. Foci tornáját, amelyre már jóval a jelentkezési határidő lejárta előtt mind a 23 kerület, valamint a Főváros csapata is benevezett. A 24 kispályás együttes és soraikban a 230-nál is több focibarát „kerületi” felvonulása az esemény rövid történetének második esztendejében máris felülmúlhatatlan, illetve csak megismételhető nevezési rekordot jelent, hiszen a kiírás értelmében ennél népesebb mezőny aligha gyűlhet össze. A tavaly szeptemberi premieren 20 csapat mérte össze a tudását és akkor a XII. kerületiek bizonyultak a legjobbnak. A Budapesti Kerületek II. Foci tornájának különlegessége, hogy a résztvevő csapatokban csak önkormányzati köztisztviselők és közalkalmazottak szerepelhetnek. Tavaly még csak két kerületi csapat büszkélkedhetett azzal, hogy a polgármesterük is mezbe öltözött és pályára lépett. Idén nem csak a mezőny, hanem a futballozó polgármesterek száma is látványos előrelépést jelez. Az már biztos, hogy Dr. Láng Zsolt (II.), Dr. Kocsis Máté (VIII.), Kovács Péter (XVI.), Riz Levente (XVII.) és Geiger Ferenc (XXIII.) a műfüves pályán is rövidebb-hosszabb szerepet vállal. A tornának, akár csak tavaly ősszel, idén is a III. kerületi TUE sportközpont ad otthont, a 1037 Budapest, Kalap u. 1. cím alatt. Mivel a sportesemény időpontja egybeesik a Környezetvédelem Világnapjával, a résztvevő együttesek az óbudai sportlétesítményben egy-egy facsemete elültetésével fejezik ki az egyetértésüket a környezetvédelem világszerte hangoztatott – egyre időszerűbb - céljaival. A Budapesti Kerületek II. Foci tornáját minden érdekélődő belépőjegy nélkül, ingyenesen tekintheti meg. 

Budapesti kerületek II. Focitornája
Időpont: 2010. június 5. 9:00
Helyszín: 1037 Budapest, Kalap u. 1.

Eredmények